onsdag 13. februar 2013

Skyhøye forventninger!

Lurer du på hva vi skal i Romania? Godt spørsmål! For hva vet vi egentlig om dette landet? At noen har tatt med seg trekkspillet sitt og dratt, for eksempel til Norge, i håp om en bedre framtid for seg og sine? Sant nok.

Men heldigvis er ikke det hele bildet. Rudolf, som altså får fri fra jobben i 4 måneder for å utvikle seg faglig, skal holde forelesninger for ingeniørstudenter på Lucian Blaga-universitetet i Sibiu. Om hva? Hmmm, kan det være avfall? Da avdelingen hans i Stavanger kommune hadde et samarbeidsprosjekt med Sibiu-regionen for et par år siden, var han og kollegene på 6-7 besøk, og bidro til å bygge opp ulike gjenvinningsordninger, mottak for farlig avfall og sånt. Nå vil han fortsette der han slapp. Da vi var blitt enige om at vi skulle prøve å reise dit, og han spurte på universitetet, sa de "Ja, du MÅ komme, men 4 måneder er ALTFOR kort!
Og jeg er altså med på kjøtt og flesk. Men jeg kommer neppe til å kjede meg. Jeg skal bruke 
Klikk for større bilde
Mihaela er sjefen over 70 gule senger
kunnskapen min for et grønnere Romania, intet mindre :) I og omkring en gammel kirke, med en tyskspråklig menighet, er mange iherdige folk i gang med å bygge et informasjons- og møtesenter for miljøvern, kultur og spiritualitet. Tysktalende lesere finner mer her. Jeg har lovet å bli med på laget.

En barnehage som vi besøkte i september, vil gjerne bli grønn. De vil satse på lokal og sunn mat, og vil ha meg med på å bygge hagekasser og fortelle foreldre og personal om "grønne barnehager". Sånt kan jeg mye om. Alle våre barnehager i Stavanger er jo miljøsertifisert, og mange har artige miljøprosjekt som kan overføres. Jeg har alt en minnepinne full av bilder og dokumenter for Grønt Flagg-sertifisering.

I Sibiu er det altså både en prest og en barnehagestyrer som venter på meg. Det er en fin tanke.
____________________________________________________________

2 kommentarer:

  1. Jeg blir nok en av dem som følger med. Spennende prosjekt.
    Lykke til -Edelgard

    SvarSlett
  2. Dette skal bli spennende lesning. Gleder meg.
    -Birgit Marie

    SvarSlett

Gi gjerne lyd - jeg setter pris på hilsener og kommentarer!