lørdag 27. april 2013

Det er varmt nok nå!Første utefrokost i Sibiu
Sorry, folkens. Det er ikke meningen å fornærme noen. Vi hører på NRK-nyheter hver morgen, inkludert lokalnytt fra Rogaland. 5 grader i Stavanger, 2 i Haugesund. Sett et 2-tall foran de 5, så har du Sibiu. Det er sommervær, bedre enn de beste julidagene i Stavanger. Det er herlig – denne dagen har bestått av frokost på balkongen, kortbukse og singlet, sandaler, en flott dag på friluftsmuseet Astra med Jutta og Jürgen, venner fra Tyskland som har tatt turen for å besøke oss. Jeg er faktisk blitt ganske rød i nakken.
 

Men ennå er det bare april. Vi har 3 måneder på oppadgående foran oss. Hvor skal det ende? I juli kan det bli opp mot 40 grader. Hvordan skal vi da orke noe som helst? Lukke oss inne og skru på aircondition-anlegget er det eneste jeg ser for meg. Eller sitte helt stille i en gammel kirke med tjukke murer. Eller kanskje stikke av til Norge? På flere av barne-miljøkonferansene jeg var med å arrangere i Stavanger for noen år siden, var barn fra varme land som Israel og Bosnia-Herzegovina overlykkelige over å komme til et sted der det var mulig å spille fotball i mer enn 15 minutter før man fikk heteslag.

En dame jeg kjenner i Canada, Sheila Watt-Cloutier, er klimaaktivist på vegne av inuitter og andre urfolk. Hun har skrevet en bok som heter «The right to be cold». Kanskje retten til kulde burde tas med blant FNs menneskerettigheter. Og kanskje det kommer en dag da jeg vil lengte etter rogalandsværet.

_________________________________________________________________________________________________________________________

3 kommentarer:

 1. Syns du skal kose deg ennå en stund, jeg. Det minner meg om da vi hadde bodd i Tanzania i et halvt år og snart skulle hjem. Jeg lengtet etter å fryse! Vi landet i London i februar med bare sommerklær i bagasjen, så jeg fikk ønsket mitt oppfylt kan du si. Det var deilig å fryse i akkurat et kvarter!
  Det ser da ellers deilig og skyggefullt ut på balkongen...

  SvarSlett
 2. Hei Gabriele - så herlig dere har det. Jeg har også nettopp kommet hjem fra tur i Karibien med deilige 27 varmegrader over hele linjen. Litt nedtur og komme hjem etter 14 dager til nesten det samme været vi reiste fra. Heldigvis har det begynt å skje noe det blir litt grønnerer for hver dag, så det er noe på gang. Ellers kommer vi nok til å savne deg vi som jobber med Forskningdagene din effektivitet og gode humør er alltid inspirerende. Kos deg masse og så sees vi snart igjen når du er tilbake i Norge. Skal følge med på bloggen. :-)

  SvarSlett
 3. Hei på dere!
  Håper dere får nyte dagene. Ved siden av godvær ser også brunosten til å høre med til det gode liv! Hilsen til Jutta og Jürgen om de fortsatt er der.

  SvarSlett

Gi gjerne lyd - jeg setter pris på hilsener og kommentarer!