fredag 5. april 2013

Vi er framme!

Dette skal holde for 4 måneder. 1/3 er bøker...
Det passer veldig dårlig å måtte vente i dagevis på internett-forbindelse når planen var å skrive hyppig på bloggen. Men nå er vi altså forbundet med omverdenen igjen, og her kommer første beretning fra Sibiu.

Vi tok med oss nesten 100 kg bagasje (ja, det kostet flesk!) og reiste sist søndag fra minusgrader i Stavanger via Frankfurt og München (snø og av-ising der også!) til mildt vårvær i Sibiu. Etter en natt på pensjonat ble vi plukket opp av universitetskollegene til Rudolf, Rodica og Claudio, og kjørt til leiligheten i Strada Professor Aurel Deçei nr. 1. Kvartalet med stort sett 5-etasjes blokker er ikke strålende, rett ved jernbanelinjen og med hullete vei og en del forsøpling. Men leiligheten er fin, og større enn vi trodde ut fra de tilsendte bildene. Hele blokka, som var ny i fjor, er i universitetes eie – her bor flere gjesteansatte, utenlandske studenter og andre. Vi har rundt 70 praktiske kvadratmeter i 2. etasje. Soverom, stue med kontorplass, kjøkken og to bad! Og en balkong med tilgang fra alle rom unntatt badene. Gleder oss til sommerlige frokoster på den.

Vi har også egen vaktmester – superhyggelig selv om vi ikke kan snakke sammen. Vi har alt trengt ham for å åpne vanntilførselen til vaskemaskinen. Den var full av byggeskitt – tydeligvis ikke vært i bruk før.

Så nå er vi på vei mot hverdagsliv. I Romania.

 _____________________________________________________________________________________________________________________________

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne lyd - jeg setter pris på hilsener og kommentarer!