mandag 20. mai 2013

Vof i Sibiu?Her kan du for eksempel varsle om feil med idrett
I Stavanger har vi noe som heter Vof. Kommunen innførte det for et par år siden. Vof skal gjøre det lettere for byens innbyggere å si fra. Vof står for "Varsle om feil", og er et meldesystem på kommunens nettside for sånne ting som hull i veien, bosspann som ikke er blitt tømt, veier som ikke er blitt strødd hvis det er vinter og glatt, og andre tekniske tjenester som kommunen har ansvar for. De fleste sakene ordnes raskt av kommunens folk, eller de sendes videre hvis det er andre som har ansvaret. Folk kan jo for eksempel ikke alltid vite om det er et kommunalt, fylkeskommunalt eller statlig hull de har oppdaget.
 
Tenk om det fantes Vof i Sibiu! Varsle om feil - det kunne blitt en fulltids jobb for byens borgere. Hull i veien – ja, til og med på motorveien er det helt uforvarende hull som kan knekke akslingene på bilen. Og noen steder er det snarere snakk om homøopatiske doseringer av vei i hullene. Plutselige krater i fortauet på grunn av nedsenkede kumlokk eller halv-forlatte byggeplasser. Eller helt åpne kumlokk - best å ikke trå feil i mørket, eller la barn eller bikkjer gå løse. Strømledninger som henger så langt ned at de kan tas i hånda hvis man står på tå, selv om man bare er 1,62. Manglende henting av bosspann - vel vel. De hentes jo. Forsøpling og regelrette fyllinger utenom bosspannene er det derimot rikelig å melde fra om. Snublesteiner av ymse slag – best å ikke være svaksynt.

Listen kunne blitt ganske lang. All Vof-ingen ville gått lausbikkjene som holder meg våken om nettene en høy gang. Vooooooooof!
 

 

Greit for Jutta å holde seg fast...

 


Er det mest vei eller mest hull?_________________________________________________________________________________________________________________________

1 kommentar:

  1. Til det nest nederste bildet har jeg bare en kommentar: WTF???

    SvarSlett

Gi gjerne lyd - jeg setter pris på hilsener og kommentarer!