fredag 12. juli 2013

Siste reise

Nedtellingen har begynt – om 19 dager flyr vi hjem til Stavanger igjen. Da er det en del ting man gjerne vil ha gjort. Rudolf, som er reiseplanleggeren i vår familie, hadde sett seg ut et par områder til som vi absolutt måtte få sett før vi forlater Romania.

Så nå er vi på vår siste reise, i hvert fall i denne omgang. Fra i dag, fredag,  til mandag ettermiddag. Vi startet med en 3-timers fjelltur i Fӑgӑraş-fjellene (uttales «Fogarasch», i hvert fall omtrent). Det er den høyeste delen av Karpatene. For ca. femte gang har vi leid bil hos  AutoNom, med den luksus at de leverer på døra, og henter igjen også.

Det tok halvannen time å kjøre sørøstover. Den siste delen av veien, som går opp til 2042 meters høyde, er åpen fra slutten av juni til slutten av oktober – ikke så lang sesong i sånne høyder.

Fotturen vår kan sammenlignes med turen opp til Kjerag – ganske bratt og intens, men ikke fullt så lang, der kan den heller sammenlignes med Preikestol-turen. - Den ene gangen jeg har vært på Kjerag, kom det tåke veltende oppover fjellsidene, det samme opplevde vi her. Heldigvis hadde vi likevel flott utsyn det meste av tiden. Den største forskjellen ellers, bortsett fra komplett fravær av fjord på disse kanter, er vegetasjonen. Vi var oppe på 2400 meter - det er tross alt som rett oppunder toppen på Galdhøpiggen - og var omgitt av de nydeligste blomsterenger! Helt utrolig vakkert.

Jeg lar bildene tale for seg – må bare få lov å kommentere to ting: a) at vi hermed har innført vardebygging som offisiell sportsgren i den rumenske fjellheimen, og b) at det var flott å konstatere at Fjällräven-buksa passer ennå :)

 

 
 


___________________________________________________________________________________________________________

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Gi gjerne lyd - jeg setter pris på hilsener og kommentarer!